m1

Sataosaajat Osuuskunta Itsenäisyydenkatu 42, 28130 Pori

Puh. (02) 633 5095.

Päivitys 2022

SATAOSAAJIEN  TARJOAMAT  PALVELUT:

Erkki K Kangas ja Pekka Pättiniemi: Employee Buy Out käsikirja

 

Ensimmäinen suomenkielellä kirjoitettu opas henkilöstöostotilanteessa neuvoja antaville!

Tähän oppaaseen on koottu sekä kokemusperäistä suomalaista tietoa että englantilaiselta partneriprojektiltamme (Disseminating the Employee Ownership Option, toteuttaja Industrial Common Ownership Movement, ICOM, Leeds, Englanti) saatua tietoa EBO kauppojen toteuttamisesta. Myös muu eurooppalainen ja yhdysvaltalainen tieto on vaikuttanut oppaan kirjoittajiin.

Kenelle tämä opas on tarkoitettu

Tämä opas on tarkoitettu pääasiassa yritysneuvojille, osuustoiminnan kehittäjille, elinkeinoasiamiehille ja ELY-keskusten henkilökunnalle.

Yleisimmin EBO:n toteuttamistapoja tunnetaan Euroopassa Osuustoiminnan kehittämiskeskuksissa. Työstään johtuen osuustoiminnan neuvojilla sekä kokemusta että kiinnostusta henkilöstön omistamien yritysten perustamisesta, toiminnasta ja kehittämisestä. Henkilöstöostojen menetelmiin kannattaa myös muiden yritysten jatkamisongelmien parissa toimivien tutustua.

EBO:n toteuttamisessa neuvoja toimii ostajan eli henkilöstön edustajana prosessissa. Yrittäjillä on usein taustallaan tukena riittävä määrä asiantuntijoita sekä resurssit maksaa siitä.

Oppaan tavoitteena on esitellä "muistilista" EBO-kauppojen toteutumiseen liittyvistä keskeisistä tekijöistä. Tässä oppaassa keskitytään vain 100 prosenttisesti henkilöstöomisteisiin EBO-kauppoihin.

Kirja on Työministeriön Adapt/Employment julkaisusarjan 20. teos, jota toi tilata myös Työministeriöstä.

Kirjoittajat ovat Erkki K Kangas, joka toimi Henkilöstöomistus yrityksen jatkamismallina-projektin projektipäällikkönä ja on ollut mukana noin 30 EBO kaupassa sekä Pekka Pättiniemi Helsingin yliopisto/Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus/Osuustoiminta erikoistutkija.

Opas on saatavana edelleen myös painettuna. Sen voit tilata Sataosaajista postikulujen hinnalla.

Tyokirja
Lataa ohje tästä
Logomuunnos20142