SATAOSAAJAT 20 V. 15.2.2015 Juhlapuhuja

Arvoisa Sataosaajien juhlaväki

Kun valmistauduin tähän juhlaan ja mainitsin mieluisasta tehtävästäni tulla Poriin, niin vaimoni - joka itsekin on osuustoimintanainen ja tuntee juhlivaa yritystä - sanoi, että ”niin menet sinne SATAÄLYYN”. Johon minä, että kyllä sen voi niinkin ilmaista, vaikka yritysrekisteriin on saattanut lipsahtaa toinen nimi 1990-luvulla.

 

Miksi myös tämä uusikin nimi mielestäni hyvin sopii, se varmaan käy selville tästä puheesta.

Sataosaajat ovat kehityksen etujoukkoa. Yrityksenne on ollut merkittävällä tavalla kehittämässä suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa.

 

Kunniallinen työ on yhteiskunnan perusta ja Sataosaajien väki tekee kaikilla mittareilla todella rehellistä työtä monilla toimialoilla hyvinvointi-, sähkö- ja yritys- ja koulutuspalveluissa sekä käsityötuotteissa. Se on ymmärtääkseni juhlan syvin aihe.

 

Kunniallista työtä voi tehdä monella mallilla, mutta Sataosaajat on omalla toiminnallaan uran aukaisijoita osuuskuntamallille; niin Porin alueella kuin valtakunnallisestikin.

 

Sataosaajat ovat yritysneuvonnalla olleet kätilönä monille uusille osuuskunnille. Se on arvokasta työtä. Suomeen on luotu reilun parin vuosikymmenen aikana uusi tapa osallistua talouteen työosuuskuntien muodossa. Uskon, että olemme sittenkin vasta alussa ja ilmiöstä tulee yhä merkittävämpi vuosikymmenien kuluessa.

 

Valtakunnallisesti merkittävistä kehitysprojekteista nousee mieleen erityisesti ”yhteisomistajuudella yrittäjyyteen” –hanke, jossa haettiin ratkaisuja pienyritysten jatkajaongelmiin. Ajatus, että henkilöstö ostaa osuuskunnan lukuun liiketoiminnan, on osaamiskeskeisillä aloilla liian vähän pohdittu malli. Sen aika tulee. Erkki K Kangas oli tässä keskeisenä aivona.

 

Sataosaajat ovat osallistuneet pitkään valtakunnalliseen järjestötyöhön osuustoimintamallin edistämiseksi ja kehittämiseksi. Osuustoiminnan Kehittäjät – Coop Finland ry yhdistää osuuskunta-aktivisteja. Järjestö on Pellervon jäsen ja yhdistyksen hallitus on usein nähty Pellervon neuvotteluhuoneessa kokousta pitämässä Pekka Pättiniemen ja Tuula Merikiven puheenjohdolla.

 

Vuoden 2015 alusta Pellervon valtuuskunnassa Pekka Pättiniemen yli kymmenen vuoden kauden jälkeen Tuula Merikivi. Tervetuloa mukaan! Ensimmäinen kokous on maaliskuun alussa.

Pellervo Seura ry:n toimitusjohtaja Sami Karhu piti tilaisuudessamme juhlapuheen.

Siitä ote ohessa ja koko puheen voit ladata allaolevasta linkistä pdf-muodossa.

Lataa koko puhe tästä
m1

Sataosaajat Osuuskunta Itsenäisyydenkatu 42, 28130 Pori

Puh. (02) 633 5095.

Päivitys 2022

SATAOSAAJIEN  TARJOAMAT  PALVELUT:

Kuvat ovat ottaneet Erkki K Kangas ja Ari Niemenmaa.

Logomuunnos20142