m1

Sataosaajat Osuuskunta Itsenäisyydenkatu 42, 28130 Pori

Puh. (02) 633 5095.

Päivitys 2022

SATAOSAAJIEN  TARJOAMAT  PALVELUT:

Sataosaajat Osuuskunta sijoittui toiseksi eurooppalaisessa Urban N.O.S.E Awards -kilpailussa. Kilpailun tarkoituksena on hakea uusia toimintamalleja, jotka edistävät yhteiskunnallista yrittäjyyttä.

 

Sataosaajien työosuuskuntamallia kiiteltiin toimivuuden, vaikuttavuuden sekä työllistävyyden ja aktiivisuuden näkökulmista. Myös Sataosaajien muille osuuskunnille suunnatut koulutus- ja kehittämispalvelut vaikuttivat kilpailun kansainväliseen tuomaristoon. Kilpailun tulokset julkistettiin Italian Gelassa EU:n URBACT ohjelman sihteeristön johtajan Jean-Loup Drubignyn toimesta.

 

Kilpailun voitti englantilainen Big Lemon bussiyritys, joka toimii Brighton and Hoven alueella. Yritys kerää ravintoloista jäteruokaöljyä, jota se käyttää bussien polttoaineena. Lisäksi yritys työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja kouluttaa heitä bussien kuljettajiksi.

 

URBACT on Eurooppalainen vaihdon ja oppimisen ohjelma jonka tavoitteena on edistää kaupunkien ja alueiden kestävää kehitystä. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuksia etsiä yhdessä ratkaisuja alueiden merkittävimpiin haasteisiin. Ohjelma tukee alueita tavoitteissaan kehittää uusia, kestäviä ja käytännöllisiä ratkaisuja, joissa yhdistyvät taloudelliset ja yhteiskunnalliset sekä ympäristöä huomioivat näkökulmat. URBACT ohjelmaan osallistuu 181 kaupunkia ja 29 maata ja 5 000 aktiivista henkilöä.

huhti2011087

Kuvassa Tuula Merikivi vastaanottamassa palkintoa.

Sataosaajat palkittiin eurooppalaisen yhteiskunnallisen yrityksen toimintamallina

Logomuunnos20142